Ο Ζήγρας ζήτησε και τα… ρέστα από τους Ελβετούς εισαγγελείς

Ο Ζήγρας ζήτησε και τα… ρέστα από τους Ελβετούς εισαγγελείς

Δριμύ κατηγορώ κατά του ελβετικού τραπεζικού συστήματος εξαπέλυσε χθες ο Νίκος Ζήγρας στο πλαίσιο της εξέτασής του από Ελβετούς εισαγγελείς που διερευνούν τη διαδρομή των εκατομμυρίων μιζών.

Αντί εξηγήσεων ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε τα...ρέστα από τους Ελβετούς και από κατηγορούμενος μετατράπηκε σε δημόσιος κατήγορος λέγοντας: «Τι ψάχνετε εδώ; Γιατί μου ζητάτε να σας προσκομίσω τα δικαιολογητικά των συναλλαγών που πραγματοποιούσα; Ψάξατε στα αρχεία των τραπεζών σας που ξέπλεναν όλα τα μαύρα χρήματα, χωρίς να ενδιαφερθούν ποτέ για την προέλευση των χρημάτων;».

Μάλιστα, ο Νίκος Ζήγρας προχώρησε και σε αποκαλύψεις για βαλίτσες με χρήματα που διακινούνταν σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων των Αθηνών από Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες, χωρίς όμως να κατονομάσει πρόσωπα και πράγματα, ενώ άφησε υπόνοιες και για τον Ελβετό Υπουργό Δικαιοσύνης!

Για ακόμη μία φορά δε «κάρφωσε» τον εξάδελφό του, λέγοντας ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το όνομά του για να ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς και ακόμη ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Ελβετό υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να μην προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Ιδού τι είπε ενώπιον των εκπροσώπων της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας:

«Το Ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης όλου του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα, είναι το κράτος που ξεπλένει τα μαύρα χρήματα ανεξαρτήτου προέλευσης. Είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά και το διαφημίζατε για πολλά χρόνια, στις επισκέψεις των Ελβετών τραπεζιτών στην Ελλάδα. Για να προσελκύσετε τα Ελληνικά μαύρα χρήματα, χρησιμοποιήσατε το private banking των τραπεζών σας, το οποίο φροντίσατε να επανδρώσετε με στελέχη που είχαν δεσμούς με την Ελλάδα. Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους γνωρίζετε πολύ καλά.

plintirio

Είστε η χώρα – πλυντήριο και προσπαθείτε να κλείσετε τα μάτια σας κάνοντας πως δε γνωρίζετε. Το ίδιο το private banking των Ελβετικών τραπεζών για να προσελκύσει πελάτες, ίδρυε υπεράκτιες εταιρείες για να χάνονται τα ίχνη των χρημάτων.

Η Morgan Stanley με σύστησε στην εταιρεία Καμινάδα για να συστήσω υπεράκτιες εταιρείες για να ξεπλένονται χρήματα, φρόντιζε να δίνονται δάνεια ισόποσα των μιζών για να δημιουργούνται ψεύτικα πόθεν έσχες. Ελβετικές τράπεζες διατηρούσαν παραμάγαζα στην Αθήνα από κοινού με Έλληνες «χρηματιστές» και λάμβαναν βαλίτσες με χρήματα σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων των Αθηνών από Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κτλ.

akiszigras

Ή μήπως δε γνωρίζετε πως ο Αθανάσιος Απόστολος Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το όνομά μου αλληλογραφούσε με ελβετικά δικηγορικά γραφεία για να βάλει φραγμό στο άνοιγμα των λογαριασμών μου; Ή μήπως δε γνωρίζετε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης σας για να εμποδίσει το άνοιγμα το λογαριασμών και ότι αυτός ο Υπουργός στη συνέχεια, παραιτήθηκε ή τον παραιτήσατε;

Τι ψάχνετε λοιπόν εδώ; Γιατί μου ζητάτε να σας προσκομίσω τα δικαιολογητικά των συναλλαγών που πραγματοποιούσα; Ψάξατε στα αρχεία των τραπεζών σας που ξέπλεναν όλα τα μαύρα χρήματα, χωρίς να ενδιαφερθούν ποτέ για την προέλευση των χρημάτων; Υπήρξε ποτέ κανένας έλεγχος από το Κράτος σας για το πώς ένας έλληνας ξυλέμπορος, χωρίς κανένα τιμολόγιο, με φορολογικές δηλώσεις μερικών χιλιάδων ευρώ, διακινούσε δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζες σας εξαργυρώνοντας επιταγές από εμπόρους όπλων;

Εγώ δήλωσα εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση του Α. Α. Τσοχατζόπουλου και ζήτησα συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων, πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο».

Διαβάστε επίσης:

Ζήγρας:Οι Ελβετοί περιέθαλπταν τα λαμόγια και κάνουν ότι δεν ξέρουν

Νουθεσίες από τον Άκη:Η κυβέρνηση να σκιστεί να φέρει πίσω τα κλεμμένα

Εξηγήσεις στους Ελβετούς Εισαγγελείς δίνει ο Ζήγρας

Έρχονται Ελβετοί Εισαγγελείς για Άκη, Βίκυ και Ζήγρα

«Αμαρτωλά» εξοπλιστικά: Θύμα των Γερμανών, δήλωσε ο Ματαντός

Με αγωγή «απαντά» ο Γ. Παπαντωνίου στον Ζήγρα

Νέους λογαριασμούς με μίζες υπέδειξε ο Ματαντός