Από σήμερα τα διπλά διόδια για είσοδο και έξοδο στην Αθήνα

Από σήμερα τα διπλά διόδια για είσοδο και έξοδο στην Αθήνα

Νέες επιβαρύνσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν από σήμερα οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό  Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών καθώς όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός πλέον θα καταβάλλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό.

Σε λειτουργία θα τεθούν και οι πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).

Αυξήσεις και στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου

Αυξάνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης το αντίτιμο στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και αυτό στην ουσία σημαίνει πως οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον 80 και 90 λεπτά αντίστοιχα στους δύο σταθμούς, καθώς το αντίτιμο στην Πελασγία θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο Μοσχοχώρι, στα 4 ευρώ από 3,10 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.

Capture

Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς που πληρώνουν με πομποδέκτη, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου.

Για τους συχνούς χρήστες θα παρέχονται εκπτώσεις, οι οποίες θα ανέρχονται σε ποσοστό έως και 60% για τους σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς και σε ποσοστό έως και 80% για τα διόδια στο Κλειδί, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Κάμερες για όσους αρνούνται να πληρώσουν

Φωτογραφικές κάμερες -οι πρώτες- που θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι, λειτουργούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν την 00.01΄ της Τετάρτης στα εξής σημεία:

Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.
Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Νέες αυξήσεις στα διόδια: Δείτε τις τιμές

Μπήκαν οι πρώτες κάμερες στα διόδια!

Όλες οι αλλαγές στις τιμές των διοδίων σε Ελευσίνα και Ισθμό