Σεϊντά Γιλντιρίμ: Η Τουρκάλα δικηγόρος του Άγγελου Φιλιππίδη

Σεϊντά Γιλντιρίμ: Η Τουρκάλα δικηγόρος του Άγγελου Φιλιππίδη

Η Σεϊντά Γιλντιρίμ, η μελαχρινή δικηγόρος της γειτονικής χώρας, προσπαθεί να κρατά χαμηλό προφίλ.

Ωστόσο δεν τα καταφέρνει πάντα. Το πελατολόγιό της βρίσκεται συνήθως στην αιχμή της επικαιρότητας.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", αρχικά ήταν ο διαβόητος Αλαντίν Τσακιτζί, που έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με τη μαφία, τους «Γκρίζους Λύκους», αλλά και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τη ΜΙΤ.

Έχει κατηγορηθεί για διάφορες δολοφονίες μεταξύ των οποίων και της πρώην γυναίκας του, ενώ ο τουρκικός Τύπος τον παρουσιάζει ως νονό της μαφίας. Ορισμένα, μάλιστα, δημοσιεύματα αναπαρήγαγαν φήμες που υποστήριζαν πως η μελαχρινή δικηγόρος δεν ήταν μόνο συνήγορος του Τούρκου μαφιόζου αλλά και σύντροφός του.

Κάτι όμως που έχει διαψεύσει ο ίδιος ο Τσακιτζί.

Στο πελατολόγιο της Γιλντιρίμ φιγουράρει κατά τον τουρκικό Τύπο και ο λεγόμενος «βασιλιάς της ελιάς» Ερολ Εβκιλ, ένας Τούρκος επιχειρηματίας που έχει εμπλακεί σε υπόθεση φόνου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το όνομα της Τουρκάλας δεν λείπει, όμως, και από την πρόσφατη υπόθεση των σκανδάλων που συγκλονίζει τη γειτονική χώρα. Η Γιλντιρίμ έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ρεζά Ζαράμπ, του Αζέρου επιχειρηματία που φέρεται ως ο άνθρωπος-κλειδί του σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε στην Τουρκία. Ο επιχειρηματίας, που είναι παντρεμένος με την Τουρκάλα δημοφιλή τραγουδίστρια Εμπρού Γκιουντές, κατηγορείται για δημιουργία δικτύου ανθρώπων που πραγματοποιούσε δωροδοκίες αξιωματούχων.

Άλλα δημοσιεύματα ήθελαν τη Γιλντιρίμ να παρευρίσκεται στον γάμο του Σεντάτ Πεκέρ, ενός βαρόνου του οργανωμένου εγκλήματος, που παντρεύτηκε τη δικηγόρο του μέσα στις φυλακές.

Τελευταία το όνομά του είχε εμπλακεί και στη δικαστική υπόθεση Εργκενεκόν, που δίχασε τη χώρα και αφορούσε σε μια φερόμενη συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η Σεϊντά Γιλντιρίμ είναι η συνήγορος και του Αγγελου Φιλιππίδη. Εχει τη φήμη της «σκληρής» ποινικολόγου και το πελατολόγιό της βρίσκεται συνήθως στην αιχμή της επικαιρότητας.

Η Γιλντιρίμ δεν συνδέει το όνομά της μόνο με τους νονούς της μαφίας, αλλά ενίοτε και με τηλεπερσόνες και σελέμπριτι. Υπήρξε για παράδειγμα συνήγορος της Σεντά Σαγιάν, της εκρηκτικής ξανθιάς παρουσιάστριας, τραγουδίστριας και... σημαίνοντος στελέχους της τουρκικής σόουμπιζ, όταν η τελευταία θέλησε να δώσει νομική συνέχεια σε σχόλια και αναφορές που θεωρούσε ότι έθιγαν την υπόληψή της.