Να τα λεφτά για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Να τα λεφτά για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Την ώρα που σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη συζητούν για την Ελλάδα, να μην πληρώνει το κράτος τις ζημιές των σπιτιών σε περιοχές που έχουν πληγεί από σεισμούς, στην Κεφαλονιά 600 οικογένειες έχουν μείνει στο δρόμο.

Εξακόσια σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα, με τη σεισμική δραστηριότητα να συνεχίζεται στο νησί και την αγωνία των κατοίκων να μεγαλώνει για το πώς θα αντεπεξέλθουν την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, του συγκροτήματος του ΔΟΛ, έχει συνάψει δάνεια συνολικού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, το ανεξόφλητο υπόλοιπο πριν από μερικούς μήνες ήταν 229.277.251,32 ευρώ. 

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι το Δημόσιο, ως εγγυητής, έχει αναλάβει την εξόφληση μεγάλου μέρους των δανείων αυτών, ενώ έχει παραχωρήσει και επιδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Να, λοιπόν, πού βρίσκονται τα χρήματα, που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους κατοίκους, να επανορθώσουν για τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, να επισκευάσουν δημόσια κτήρια και οδικό δίκτυο.

Ακόμα και για διεθνή καμπάνια τουριστικής στήριξης του σεισμόπληκτου νησιού επαρκούν!

Υπάρχει όμως η πολιτική βούληση να μπουν στην άκρη επιχειρηματικά συμφέροντα προς όφελος των πληγέντων; Ή οι Κεφαλλονίτες θα μείνουν με ανεπαρκείς υποσχέσεις, να παλέψουν μόνοι τους για την επιβίωση των ίδιων και της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού τους; Ιδού η Ρόδος…

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτική ασφάλιση σε όλα τα ακίνητα

Κεφαλονιά: 5.000 οι άστεγοι - 600 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Έρευνα: Άδικος ο φόρος ακινήτων, λέει το 73% των πολιτών

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς