ΟΛΜΕ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας

ΟΛΜΕ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΟΛΜΕ την Παρασκευή, ημέρα εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Την ίδια ημέρα στις 10:30 διοργανώνεται, στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ, συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι για τη διευκόλυνση των οποίων η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής.

Η ΟΛΜΕ διαμηνύει ότι στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και ζητεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της, δεδομένου ότι στις 22 Μαρτίου «λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν».

Για το ίδιο ζήτημα η Ομοσπονδία ζητεί να υπάρξει επείγουσα συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλου.

Στην Αθήνα και εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλονίκη

Το βράδυ της Πέμπτης θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία, που θα μεταφέρουν τους καθηγητές στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες.

Εκπρόσωποι των πέντε ΕΛΜΕ και των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα κατηγόρησαν σε συνέντευξη Τύπου την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε οπισθοδρόμηση.

Όπως υποστηρίζουν, εκατοντάδες καθηγητές θα απολυθούν, εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν.