Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί για την απόδραση κρατούμενου

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί για την απόδραση κρατούμενου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δυο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξη κρατουμένου ο οποίος απέδρασε σήμερα το πρωί από τα δικαστήρια Λάρισας, σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε).

 

Για το περιστατικό εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση όπου επισημαίνεται ότι ο 18χρονος αλβανός κρατούμενος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου απέδρασε από τα Δικαστήρια της Λάρισας, όπου είχε μεταχθεί για εκδίκαση υπόθεσής του σήμερα το πρωί.

O 18χρονος μετά το πέρας της εκδίκασης κι ενώ συνοδευόταν, δεσμευμένος με χειροπέδες, από δύο αστυνομικούς, τους απώθησε και τράπηκε σε φυγή. Άμεσα καταδιώχθηκε από τους συνοδούς του, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η ακινητοποίησή του και η σύλληψή του, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός κρατούνταν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Βόλο από τον Νοέμβριο για ληστεία κατά συναυτουργία και πώληση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών, εκτίοντας ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σε βάρος του 18χρονου αλλοδαπού και των δύο συνοδών αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόδρασης και της ελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια.