Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Λάρισας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Λάρισας

«Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα σχετικά με του αγρότες.

 

Όπως τόνισε οι εξαγγελίες έγιναν «για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους» και δεν απαντούν σε δυο βασικά ζητήματα: στην μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20 χιλ ευρώ συν 5χιλ ευρώ για κάθε παιδί. Ανάλογο ήταν και το κλίμα στο μπλόκο της Νίκαιας σήμερα το απόγευμα, μεταξύ των αγροτών που βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς της πόλης και της περιοχής, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ανταλλάξουν απόψεις. Την ενημέρωση έκανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

ag243244

Αξιοσημείωτο είναι ότι, μεταξύ των φορέων που παρέστησαν στην συνάντηση ήταν-και μάλιστα με δυναμική παρουσία-και εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ, οι οποίο σε παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν βρεθεί «απέναντι» στους αγρότες. Σήμερα όμως, όχι μόνον συμμετείχαν στην συνάντηση αλλά και εκδήλωσαν την πρόθεση τους να συμπαραταχθούν στον αγώνα των αγροτών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο από Δευτέρα να συμμετάσχει ενεργά και ο δικός τους κλάδος στις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις συναντήσεις που έχουν ζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων ενώ, ιδιαίτερη σημασία, αποδίδουν στην πρόσκληση που έχουν απευθύνει προς πολίτες και μαζικούς φορείς ώστε την Κυριακή να προσέλθουν στον κόμβο Νίκαιας προκειμένου να πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Αύριο το μεσημέρι εξάλλου το μπλόκο της Νίκαιας θα επισκεφθεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα-που όπως λένε οι αγρότες ξεπερνούν πλέον τα 30- να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο

Οι αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης για τους αγρότες

Στα «όπλα» οι αγρότες – Έτοιμοι να κλείσουν δρόμους!