Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που θα είναι περισσότερες στα βορειοδυτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, περιμένουμε σήμερα, Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι και μετά, σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στον Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, θα είναι το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν από το απόγευμα τοπικές βροχές και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, αναμένονται τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε παροδικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θ κυμανθεί από 10 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.