Τσαντάκηδες «χτύπησαν» έξω από σχολείο

Τσαντάκηδες «χτύπησαν» έξω από σχολείο

Μπροστά στα αθώα μάτια μικρών παιδιών, αλλά κυρίως μπροστά στο δικό της παιδί, μια νεαρή γυναίκα από την Αλβανία έγινε στόχος τσαντάκηδων οι οποίοι με πρωτοφανή αγριότητα της επιτέθηκαν για να της πάρουν την τσάντα με αποτέλεσμα να τη ρίξουν στο έδαφος και να την τραυματίσουν σοβαρά.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε έξω από δημοτικό σχολείο στην περιοχή των Πατελών κι ενώ η άτυχη γυναίκα κρατώντας την κόρη της από το χέρι την πήγαινε στο σχολείο της το πρωί της Παρασκευής.

Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν μπορούννα περιγραφούν. Από τη μία η νεαρή γυναίκα να σφαδάζει από τους πόνους αλλά και να προσπαθεί να προστατεύσει την κόρη της και από την άλλη η μικρή μαθήτρια της Β' δημοτικού να έχει υποστεί σοκ βλέποντας τη μητέρα της να δίνει μάχη με τους ληστές.

Εκπαιδευτικός περιέγραψε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» το πώς οι δύο νεαροί δράστες επιτέθηκαν στην νεαρή γυναίκα για να της αρπάξουν την τσάντα. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ήταν η ώρα που στο σχολείο ακουγόταν η προσευχή. Οι φωνές της γυναίκας για βοήθεια «διαπέρασαν» τους σχολικούς τοίχους και όλοι πετάχτηκαν έξω στο δρόμο για να δουν τι συμβαίνει.

«Η γυναίκα αυτή κρατούσε το παιδί της και το έφερνε στο σχολείο. Ένα λευκό smart αυτοκίνητο κινιόταν παράνομα στο δρόμο και ο συνοδηγός άπλωσε το χέρι του για να αρπάξει την τσάντα» μας είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, η μητέρα της μικρής μαθήτριας δεν άφησε την τσάντα από τα χέρια με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει. «Ο συνοδηγός την τραβούσε και δεν την άφηνε. Όταν κόσμος έτρεξε για να τη βοηθήσει, τότε μόνο την άφησαν και έφυγαν ακολουθώντας την οδό Καραΐσκάκη προς Κατσαμπά».

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους αριθμούς- όχι τα γράμματα- από την πινακίδα κυκλοφορίας και τους έδωσαν στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας γνωρίζουν τους δράστες και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Η μητέρα του παιδιού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ η μικρή αν και τρομαγμένη, μπόρεσε με τη βοήθεια των δασκάλων της να ξεπεράσει το πολύ ισχυρό σοκ που υπέστη.

Πηγή: cretalive.gr