Κεφαλονιά: Φτάνει κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει σεισμόπληκτους

Κεφαλονιά: Φτάνει κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει σεισμόπληκτους

Παρά τις συνεχιζόμενες μετασεισμικές δονήσεις, ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με την εικόνα που έχει η δημοτική αρχή και το συντονιστικό όργανο.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι λειτουργούν ικανοποιητικά, τα συσσίτια και οι μηχανισμοί υποστήριξης των σεισμοπλήκτων.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν μετά από μία εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα κτίρια από τα κλιμάκια των τεχνικών, ώστε να υπάρξει η μέγιστη ασφάλεια για τους μαθητές.

Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στην Κεφαλονιά, κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα επιχειρήσει να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο το λιμάνι του Ληξουρίου, γιατί λόγω προβλημάτων στην προβλήματα δεν μπορεί να δέσει.

Στο πλοίο, θα φιλοξενηθούν σεισμόπληκτοι που τις νύχτες μένουν μέσα στα αυτοκίνητα, ενώ η μεταφορά τους από την προβλήτα έχει προβλεφθεί να γίνει με λάντζες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος είναι συγκινητική η αλληλεγγύη από την υπόλοιπη χώρα αλλά και το εξωτερικό η οποία εκφράζεται ηθικά και υλικά προς τους κατοίκους του νησιού.

Να σημειωθεί, ότι οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, κάτι που βοηθάει στις εργασίες αποκατάστασης σε κτίρια και υποδομές.

Διαβάστε επίσης:

Οι αφανείς ήρωες της Κεφαλονιάς

«Ξυπνούν» ρήγματα στο Ιόνιο οι τεχνητοί σεισμοί;

Χωρίς τέλος ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Το Newsbomb.gr στην Κεφαλονιά

Ο «Γολγοθάς» των κατοίκων της Κεφαλονιάς

Περιφέρεια Αττικής: 5 εκατ. ευρώ στην Κεφαλονιά

Χρήματα από την ΕΕ για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητά η Ελλάδα

ΚΕΔΕ: 2 εκατ. ευρώ για την Κεφαλονιά

Στο χορό των μετασεισμών η Κεφαλονιά (Φωτό& Βίντεο)

Κεδίκογλου: Κανένα λάθος στην Κεφαλονιά