Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - αγροτών

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - αγροτών

Η σύγκρουση αγροτών και κυβέρνησης όχι μόνο δεν φαίνεται να βαίνει προς εκτόνωση, αλλά αντίθετα οδηγείται στα άκρα, ενώ στα μπλόκα αποφασίστηκε η ενδυνάμωση του αγώνα και η ενίσχυση των μπλόκων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/02/2014 στο μπλόκο της Νίκαιας απηύθυναν αγρότες από 23 μπλόκα της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση του αγώνα και η ενίσχυση των μπλόκων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου, ενώ την Δευτέρα αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο επίσης έχουν ζητήσει συνάντηση.

Για την ίδια μέρα θα επιδιωχθεί να ανοίξουν οι αγρότες τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου, ενώ στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τις εφορίες.

μπλοκα 1

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνάει τα μπλόκα ενδυναμώνονται και πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν πτοούνται από την κυβερνητική τρομοκρατία.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ομάδα αγροτών κατευθύνθηκε προς τα διόδια Μοσχοχωρίου με σκοπό να ανεβάσουν τις μπάρες των διοδίων και να καταλάβουν το οδόστρωμα της ΠΑΘΕ στο συγκεκριμένο ύψος.

μπλοκα 2

Στο σημείο όμως είχαν ήδη παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επέτρεψαν στους αγρότες να προχωρήσουν και έτσι εν τέλει αποχώρησαν.

Όπως όλα δείχνουν αντιπροσωπεία των αγροτών τη Δευτέρα θα επιχειρήσει να δει εκπροσώπους όλων των κομμάτων και να θέσει τα προβλήματα του κλάδου, ενώ ο αγροτικός κόσμος επιμένει να συναντηθεί με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας, τον κ. Στουρνάρα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση. 

Οπως δηλώνουν, οι μέχρι σήμερα εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν φαίνεται να τους ικανοποιούν.