Το newsbomb.gr στο σημείο της τραγωδίας

Το newsbomb.gr στο σημείο της τραγωδίας
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο δεύτερος οδηγός – Ακυρώθηκε ο σημερινός αγώνας

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι λάτρεις των αγώνων dragster μετά τη χθεσινή τραγωδία στο Ελληνικό, όπου ο 20χρονος Νίκος Μπερδές έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με άλλον οδηγό.

Ο δεύτερος οδηγός, ένας 21χρονος, νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ενώ η σημερινή ημέρα αγώνων ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει 50 λεπτά καθώς δεν γνώριζε ποια ήταν η είσοδος της πίστας με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που ο Μπερδές είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του και αποχωρούσε με τη μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα του (ένα «παπί» YAMAHA Z), έπεσε πάνω του ο επόμενος αγωνιζόμενος με μεγάλη ταχύτητα.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία θεατή, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να φθάσει στον τόπο της τραγωδίας.

«Ο δεύτερος οδηγός έπεσε με πάρα πολλά χιλιόμετρα πάνω στον οδηγό με τη μικρή μοτοσικλέτα. Τον έσυρε για σχεδόν 50 μέτρα. Παντού υπήρχαν συντρίμμια. Επικράτησε πανικός. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αλλά και να καταλάβει τι είχε συμβεί. Το ασθενοφόρο που υπήρχε, πήρε τον έναν αναβάτη αλλά το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να έρθει σχεδόν 45 λεπτά».

Ερωτηματικά για τους κανόνες ασφαλείας – Καμμία άδεια διεξαγωγής του αγώνα από την Τροχαία

Ο αγώνας διεξήχθη με την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κάτι που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά όσον αφορά στην ασφάλειά του.

Το σημείο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το πώς δόθηκε εκκίνηση στον δεύτερο αναβάτη πριν αποχωρήσει ο προηγούμενος.

Ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τροχαία δεν είχε δώσει άδεια διεξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων.

 

Διαβάστε επίσης:

ΘΡΗΝΟΣ: Αυτός είναι ο 19χρονος που σκοτώθηκε στο Ελληνικό (photo)

Αιματοκύλισμα στο Ελληνικό: Ένα παλληκάρι σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster!

Ερωτήματα για τους κανόνες ασφαλείας στον αγώνα dragster

PHOTO GALLERY