Γιάννης και Δανάη: Το σουβλατζίδικο που «κατακτά» το Πεκίνο!

Γιάννης και Δανάη: Το σουβλατζίδικο που «κατακτά» το Πεκίνο!

Η μοίρα τον έφερε να επιλέξει να μάθει στους Κινέζους την ελληνική σπεσιαλιτέ... το σουβλάκι με μπόλικο τζατζίκι!

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χίο, ο Γιάννης Γεωργούλης πήρε μαζί μία φίλη του και συμφοιτήτρια, τη δημοσιογράφο Δανάη Μακρή και αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Να ανοίξουν το πρώτο σουβλατζίδικο στην κινεζική πρωτεύουσα. Έτσι, «γεννήθηκε» το Santorini Souvlaki Bar στην οδό Γκουάνγκουα, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, από το οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες Κινέζοι.

«Συνάντησα άπειρες δυσκολίες, το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα, το κενό της γλώσσας, τις συνήθειες των ανθρώπων, τις διαδικασίες ώστε να ιδρύσεις μία εταιρεία στην Κίνα και τη γραφειοκρατία» αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο νεαρός επιχειρηματίας.

«Το σουβλάκι τους φαίνεται παράξενο και η πίτα με το τζατζίκι εντελώς εξωγήινα. Αντιλαμβάνονται όμως αμέσως το γεγονός ότι είναι καλή και χορταστική τροφή. Η γεύση είναι καθαρά υποκειμενική. Κάποιοι το βρίσκουν εξαιρετικό, σε άλλους φαίνεται ξένο και ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους δεν αρέσει» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης.

«Οφείλω να παραδεχτώ ότι η αποδοχή είναι εξαιρετική. Οι Κινέζοι γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Όταν σε ρωτήσουν από που είσαι και πεις ''είμαι Ελληνας'' αμέσως απλώνεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Μας εκτιμούν. Και όχι για το σουβλάκι αλλά για τη μακρά Ιστορία μας, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τη Σαντορίνη, τις γαλάζιες παραλίες, το Αιγαίο, τη φιλοξενία μας, ακόμα και για τη φήμη ότι είμαστε όμορφος και ερωτικός λαός» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.

Εμείς ευχόμαστε καλή δύναμη στα παιδιά στο νέο τους εγχείρημα!