Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού για τον εμπρησμό στα διόδια

Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού για τον εμπρησμό στα διόδια

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρας την Κυριακή στα διόδια της Μαλακάσας, με την πυρκαγιά σε ένα κουβούκλιο είσπραξης είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ωροπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής.

 Την Τρίτη οι εννέα συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: Παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ λόγω του εμπρησμού το πλημμέλημα μετατρέπεται σε κακούργημα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ωρωπού προέβη για το περιστατικό στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα 10/2/2014 έγινε σύλληψη και ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εμού του Δημάρχου Ωρωπού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων του Δήμου Ωρωπού. Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το χθεσινό μεμονωμένο επεισόδιο. Καταδικάζουμε κάθε έκφραση βίας από όπου και αν προέρχεται. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας με κάθε ειρηνικό και νόμιμο τρόπο.

Η απροειδοποίητη και υπέρογκη αύξηση του αντιτίμου των διοδίων (8 σταθμοί διοδίων εντός ορίων του Δήμου Ωρωπού) που καταρρακώνει την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες, καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής, μας βρίσκει αντίθετους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».

Ο κ. Οικονομάκος που ήταν παρών την Κυριακή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων που διοργάνωσε και ο δήμος, βρέθηκε το πρωί στον χώρο που παραδόθηκε στις φλόγες το κουβούκλιο των διοδίων και καταδίκασε για μία ακόμη φορά το γεγονός.

Σήμερα το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει καμία υπηρεσία του Δήμου Ωρωπού, ενώ σε συνομιλία που είχε το newsbomb.gr με μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων του Ωρωπού κατά των διοδίων, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. 

mar38457345555

Ψάχνουν τους εμπρηστές των διοδίων από τις κάμερες

Αυτεπάγγελτη δίωξη για τον εμπρησμό στα παράπλευρα διόδια Μαλακάσας άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί το συμβάν, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση  και να γίνουν συλλήψεις. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 το βράδυ της Κυριακής ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η διαμαρτυρία περίπου 500 κατοίκων του Ωρωπού και άλλων περιοχών, οι οποίοι αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και στη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

Οι πιο οργισμένοι από τους συγκεντρωμένους ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.

Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν συμβολικά για 10 λεπτά τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και στη συνέχεια έφθασαν με αυτοκινητοπομπή στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Διαβάστε επίσης:

Μαλακάσα: Ψάχνουν τους εμπρηστές των διοδίων από τις κάμερες

Έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο διοδίων στη Μαλακάσα (pics)