Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Ευνοείται επίσης η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 16 βαθμούς. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στο Ιόνιο και πιθανόν και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατεί κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 17 στη βόρεια Ελλάδα, 7 έως 20 και τοπικά 23 στη δυτική Ελλάδα, 6 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως και 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια με ένταση έως 6 και τοπικά στα βόρεια τμήματα 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι νότιοι - νοτιοανατολικοί έως 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.