Λέσβος: Μετανάστης έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται

Λέσβος: Μετανάστης έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΚΑΠΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ» Λέσβου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εννέα αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.


Κατά δήλωσή τους, αποβιβάστηκαν από ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χειριζόταν άγνωστο άτομο, βραδινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου, στις βορειο-ανατολικές ακτές της Λέσβου, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με το LesvosPost, είπαν επίσης, ότι στο σκάφος επέβαινε ακόμα ένας μετανάστης, ο οποίος κατά τη διαδρομή λόγω του υψηλού κυματισμού, έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείται.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως διακινητής δεν σταμάτησε να βοηθήσει τον αγνοούμενο και μετά την αποβίβαση των εννέα συλληφθέντων, απέπλευσε με προορισμό και πάλι τις τουρκικές ακτές.

Προανάκριση γίνεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, από δύο πλωτά περιπολικά του λιμενικού, από Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του λιμενικού και από ξηράς από περιπολικό όχημα.