Ταξιτζής είχε κάνει την απάτη ... επάγγελμα!

Ταξιτζής είχε κάνει την απάτη ... επάγγελμα!

Μια ακόμη υπόθεση από το λεγόμενο "σκάνδαλο των νεφροπαθών" με το οποίο άτομα που είχαν ανάγκη αιμοκάθαρσης σε συνεργασία με ιδιοκτήτες ταξί, εμφάνιζαν εικονικές ταμειακές αποδείξεις για να εισπράττουν ψευδή οδοιπορικά από το ΙΚΑ, εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Κατηγορούμενος ένας ιδιοκτήτης ταξί από το Ηράκλειο, που μαζί με τον άρρωστο νεφροπαθή (ο οποίος στο μεταξύ έχει αποβιώσει) παρουσίασαν εικονικά τιμολόγια για ένα διάστημα 10 μηνών από το Νοέμβριο του 2009 ως τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και αποκαλύφθηκε η κομπίνα.

Χρησιμοποιώντας ταμειακή μηχανή, ο επιτήδειος ταξιτζής μαζί με το συνεργό του, εμφάνιζαν δρομολόγια από το σπίτι του ασθενούς στη Φοινικιά, ως το Κέντρο Αιμοκάθαρσης, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, σε απίθανες μέρες και ώρες.

Το ΙΚΑ ζημιώθηκε για αυτό το διάστημα με το ποσό των 8310 ευρώ.  Μάλιστα ο ταξιτζής είχε κάνει την απάτη ... επάγγελμα, αφού σύμφωνα με την καταγγελία του ΙΚΑ, εμπλέκεται σε ακόμα άλλες 7 μεταφορές νεφροπαθών με πανομοιότυπο τρόπο!

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε για άμεση συνέργεια σε απάτη, σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή! Και προφανώς μετά την καταδίκη αυτή θα ακολουθήσουν και η εκδίκαση των υπόλοιπων περιπτώσεων που τον αφορούν και οι οποίες παίρνουν κι αυτές το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή: cretalive.gr