Προφυλακιστέοι οι τέσσερις Τούρκοι για τη γιάφκα

Προφυλακιστέοι οι τέσσερις Τούρκοι για τη γιάφκα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους στην αρμόδια ανακρίτρια οι τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν έχοντας βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους σε διαμέρισμα στου Γκύζη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση και μεταξύ άλλων κατοχή πολεμικών όπλων και υλικού με σκοπό τη διάθεση σε άλλες ομάδες.

Μετά την απόφαση για προφυλάκιση η συνήγορος των κατηγορουμένων Αλέκα Ζορμπαλά δήλωσε:

«Για τον έναν από του 4 κατηγορούμενους υπάρχει ερυθρά αγγελία από την τουρκική Interpol για υπόθεση για την οποία έχουν εκτιθεί δέκα χρόνια κάθειρξης και υπολείπονται δυο. Στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε έκθεση έρευνας στο σπίτι, ούτε έκθεση ανεύρεσης οπλισμού, ούτε έκθεση κατάσχεσης. Στάλθηκε, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, από τη ΓΑΔΑ ενημερωτικό σημείωμα για τον οπλισμό σήμερα.

Η δίωξη τους είναι απόρροια της δράσης τους απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας. Η δίωξη αυτή και οι συλλήψεις στην Κρήτη σχετίζονται με μια ριζική αναδιάταξη των σχέσεων μας με την Τουρκία. Υπάρχουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας κατηγορούμενος ήταν εννέα ετών και ο άλλος δέκα ετών».

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή σήμερα οι τέσσερις Τούρκοι τρομοκράτες

Αυτοί είναι οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν στην γιάφκα

Hurrieyt: Αναζητείται ακόμα ένας Τούρκος για τρομοκρατία στην Αθήνα

Πυροκροτητές και φυτίλι βρέθηκαν επιπλέον στη γιάφκα του Γκύζη