Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Υστέρα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ληξουρίου, παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, αποφασίστηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου να ανοίξουν τα σχολεία της Κεφαλονιάς.Όπως ειπώθηκε, σύμφωνα με το inkefalonia, «τα σχολεία που θα στεγάσουν μαθητές έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς» και από Δευτέρα θα εφαρμοστούν τα εξής:

Στο Ληξούρι

Τα δυο δημοτικά σχολεία του Ληξουρίου θα συστεγαστούν στο 1ο Δημοτικό σχολείο, ωστόσο επειδή δεν φθάνουν οι αίθουσες κάποια τμήματα θα μεταφερθούν σε κοντέινερ.

Το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ θα κάνουν μάθημα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου μέχρι και την Πέμπτη θα λειτουργεί μόνο απογευματινές ώρες στους χώρους του ΕΠΑΛ. Από εκεί και μετά θα μεταφερθούν σε κοντέινερ στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού στην παραλία.

Στο Αργοστόλι

Όσον αφορά τα σχολεία στο Αργοστόλι, το 2ο Γυμνάσιο θα στεγαστεί στο 2ο Λύκειο απογευματινές ώρες, το 3ο Γυμνάσιο, θα στεγαστεί στο 5ο Δημοτικό Αργοστολίου απογευματινές ώρες, το ΙΕΚ Αργοστολίου θα στεγαστεί στο ΕΠΑΛ στη Λάσση, ενώ το νυκτερινό γυμνάσιο Αργοστολίου θα μεταφερθεί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αργοστολίου. Τα σχολεία της Ιθάκης θα λειτουργήσουν και αυτά κανονικά.

Επίσημες ώρες έναρξης μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν με δελτίο Τύπου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

 ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκατασταθούν άμεσα οι σχολικές υποδομές στην Κεφαλονιά

Δεκαπέντε τόνοι τρόφιμα από τη Ζάκυνθο στο Ληξούρι

Χουλιάρας: Καμία ανησυχία για τους μετασεισμούς στην Κεφαλονιά

Γραμμή υποστήριξης για τα προβλήματα από τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Οικογένεια Γερμανών πίσω από το «Kefalonia ιnsomnia» που σαρώνει