Μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας τραγούδησαν για τους μετανάστες!

Μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας τραγούδησαν για τους μετανάστες!

"Σε έναν κόσμο που δεν κάνει κάτι για μας"  τραγούδησε η Φοιτητική Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη για να απευθύνει έκκληση για σωστή μεταχείριση των μεταναστών που φθάνουν στη χώρα μας.

Την ελληνική διασκευή του τραγουδιού "They Don't Care About Us" του Μάικλ Τζάκσον, το "Σε έναν κόσμο που δεν κάνει κάτι για μας" που έχει ερμηνεύσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επέλεξε η Φοιτητική Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, με δράση που διοργάνωσε σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους, για να απευθύνει έκκληση για σωστή μεταχείριση των μεταναστών που φθάνουν στη χώρα μας.

fdfsf

Φοιτητές, μέλη της ομάδας έστρωσαν κομμάτια ύφασμα και τοποθέτησαν πάνω τους παιδικά ρούχα και παιχνίδια συμβολικά για τα παιδιά, θύματα στο Φαρμακονήσι και κρατώντας χαρτόνια με τα συνθήματα "SOS Greece", "SOS Europe", "Όχι άλλες απωθήσεις" τραγούδησαν.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, να ενημερώσουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών. Δεν ζητάμε να προσελκύσουμε μετανάστες, ζητάμε να ακολουθούνται σωστά και νόμιμα οι διαδικασίες, να έρχονται στη χώρα και με τον σωστό τρόπο να τους παρέχουμε, αν γίνεται, άσυλο, ή να στους στέλνουμε πίσω στη χώρα τους», δήλωσε το μέλος της Φοιτητικής Ομάδας, Νίκος Μωραϊτης.

gges

Οι συμμετέχοντες στο δρώμενο τόνισαν την ανάγκη σωστής μεταχείρισης των μεταναστών και ακρόασής τους, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα τους, είτε λόγω πολέμου, είτε λόγω θρησκεύματος και να διώκονται.

Τα μέλη της ομάδας συνομίλησαν με περαστικούς και συγκέντρωσαν υπογραφές για την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Σταματήστε τις παράνομες απωθήσεις των μεταναστών και των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας» προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο ζητά «να διερευνήσει τους ισχυρισμούς για αδιάκριτες απελάσεις και κακομεταχείριση και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους ενέχονται».