Εξάρθρωση σπείρας που ευθύνεται για ληστείες και ανθρωποκτονία

Εξάρθρωση σπείρας που ευθύνεται για ληστείες και ανθρωποκτονία

Δύο Πακιστανοί, 34 και 25 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή ως μέλη σπείρας που είναι υπεύθυνη για ανθρωποκτονίες, ληστείες σε σπίτια και επικίνδυνες σωματικές βλάβες στις Πλαταιές Θηβών, Βοιωτίας.

Επίσης, αναζητείται 26χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ο 26χρονος και η επιλογή των στόχων γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες και να μένουν μόνοι τους.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι εξής εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες διέπραξαν τα μέλη της σπείρας, με την ιδία ή διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας:

Ανθρωποκτονία την 21-22/04-2013, μετά από διάπραξη ληστείας, σε βάρος 66χρονου στο σπίτι του

Ληστεία, πρωινές ώρες της 12-04-2013, όπου αφού εισήλθαν σε σπίτι 50χρονου ημεδαπού, άσκησαν σε βάρος του σωματική βία και αφαίρεσαν χρυσαφικά, νομίσματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.

Επιπλέον πρωινές ώρες της 24-02-2013, μέλη της σπείρας εισήλθαν σε σπίτι 95χρονου και κατά την αποχώρησή τους προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν προσαχθεί αρχικά στις 23 και 30 Ιανουαρίου, οπότε και διαπιστώθηκε ότι στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στις προαναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες και επιπλέον προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και του 26χρονου ηγετικού στελέχους της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της διάπραξης ληστειών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Θηβών.