Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες

Μιάμιση ώρα περίπου μετά τον συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Κουλούρας, το πρωί της Κυριακής, αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες της Ημαθίας και η κυκλοφορία διεξάγεται και πάλι κανονικά.

Οι αγρότες ανέβηκαν πεζοί στις 11.30 π.μ. και αποχώρησαν στις 12.50 μ.μ. της Κυριακής (16/2/2014), χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την αστυνομία, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον ολιγόωρο - συμβολικό αποκλεισμό, χωρίς οχήματα.

Ετοιμάζουν μαζικές κινητοποιήσεις
Νέο μαζικό συλλαλητήριο ως απάντηση "της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους", πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας.

Εκατοντάδες άτομα βρίσκονται επί της ΠΑΘΕ έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα αυτή να διεξάγεται από παράδρομους.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, "τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία".
eik22
"Ο αγώνας που κάνουμε", τόνισε, "είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον".

Ο κ.Μπούτας επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης.

"Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία", είπε χαρακτηριστικά, "προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας".

Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασισθεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
eikkk1
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μέχρι την αποχώρηση των συγκεντρωμένων ατόμων στον κόμβο Νίκαιας, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε από τον κόμβο Κιλελέρ, έως τον κόμβο Πλατυκάμπου.

Στο μεταξύ, παραδόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα συμβολικά οι αγρότες της Ημαθία ενώ έχει αποκλεισθεί ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αγρότες απέκλεισαν τον κόμβο της Κουλούρας

Οι εικόνες πίσω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Πρωτεύουσα κατεβαίνουν οι αγρότες

Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία με αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο

Σέρρες: Δεκάδες τρακτέρ παρατάχθηκαν στον κόμβο Κερδυλλίων

Αποφασίζουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες

Σήμερα οι αποφάσεις των αγροτών για τις κινητοποιήσεις

Γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα των αγροτών

Μία ανάσα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι αγρότες