Συνέλαβαν σπείρα που διακινούσε παράνομα πακέτα κινητής τηλεφωνίας

Συνέλαβαν σπείρα που διακινούσε παράνομα πακέτα κινητής τηλεφωνίας

Συνελήφθη εγκληματική ομάδα που κατείχε παράνομα και διακινούσε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Η διακίνηση γινόταν μέσω τριών καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, έξι μέλη της σπείρας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 27, 30 και 46 ετών, ένας 26χρονος ημεδαπός και δύο ημεδαπές, ηλικίας 24 και 41 ετών, από τους οποίους ο 46χρονος είναι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος και οι υπόλοιποι υπάλληλοι. Αναζητούνται ακόμα δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 43 ετών, ιδιοκτήτες των άλλων δύο καταστημάτων, καθώς και άγνωστος αριθμός ατόμων που προμήθευαν τους παραπάνω με πακέτα σύνδεσης και άγνωστος αριθμός αποδεκτών προϊόντων εγκλήματος.

Μετά από πολυήμερες έρευνες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, εντοπίσθηκαν στο κέντρο της Αθήνας τρία καταστήματα, ιδιοκτησίας αλλοδαπών, τα οποία κατείχαν παράνομα και διακινούσαν πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προμηθεύονταν τα ανωτέρω πακέτα σύνδεσης, χωρίς παραστατικά και τα διέθεταν προς πώληση, χωρίς να προβαίνουν στην απαιτούμενη ταυτοποίηση των στοιχείων κατόχων και χρηστών και χωρίς να πραγματοποιούν την προβλεπόμενη ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας κατά τη μεταβίβαση από τον αρχικό συνδρομητή ενεργοποίησης στον τελικό χρήστη.

Όπως υπογραμμίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. τέτοιου είδους συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, με στοιχεία κατόχου υπαρκτά ή ανύπαρκτα φυσικά πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς, χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων καλύπτοντας ποικίλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 215 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 5.355 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.