Οργή της μητέρας της Μυρτούς για τις δηλώσεις του Άδωνι

Οργή της μητέρας της Μυρτούς για τις δηλώσεις του Άδωνι

Την οργή τόσο της μητέρας της Μυρτούς, όσο και των ομογενών που έδωσαν τον οβολό τους για να γίνει καλά το 16χρονο κορίτσι, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη πως θα "συμψηφιστούν τα χρήματα" που συγκεντρώθηκαν για την άτυχη κοπέλα.

Μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Πρωινή» η Μαρία Κοτρώτσου, φανερά εξοργισμένη δήλωσε ότι ο υπουργός δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το παιδί της, τονίζοντας ότι εκείνη δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν για τη διαχείριση των χρημάτων στο όνομα της Μυρτούς.

«Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν, συμπεριλαμβανόμενου και του υπουργού Υγείας, για να επεμβαίνει σε ένα θέμα με χρήματα που μαζεύτηκαν για το παιδί μου, την Μυρτώ, από την Ομογένεια και πως αυτά θα διατεθούν, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει νομική εκκρεμότητα. Ο κ. Γεωργιάδης, από τότε που επιστρέψαμε στην Ελλάδα, η Μυρτώ κι εγώ, δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα από ενδιαφέρον, δηλώσεις όμως κάνει εκτός Ελλάδας, αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα στο θέμα των χρημάτων του εράνου και τις εξελίξεις νομικά...» ανέφερε η κυρία Μαρία Κοτρώτσου.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» κατά την επίσκεψή του στη Βοστόνη, δήλωσε πως τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν «θα συμψηφιστούν» με τα ποσά τα οποία «οφείλει ακόμα» η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη.

Οι ομογενείςαπό την πλευρά τους καταφέρονται κατά του υπουργού λέγοντας: «Ποιος είναι αυτός ο κ. Γεωργιάδης, που έρχεται στις ΗΠΑ και υποδεικνύει ή αποφασίζει που θα διατεθούν χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων που έδωσαν σε έρανο για συγκεκριμένο σκοπό; Ποιος είναι αυτός που επεμβαίνει στα εσωτερικά αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας; Πού νομίζει ότι απευθύνεται; Σε υπηρεσία του υπουργείου του; Τα χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων-δωρητών, δεν δόθηκαν για να πάνε έμμεσα στο ελληνικό Δημόσιο, για να καλύψει αυτό τις δεσμεύσεις του και τις ανακολουθίες του».

Διαβάστε επίσης:

Η επόμενη μέρα της Μυρτούς