Απεργία εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (pics)

Απεργία εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού αντιδρώντας στο θέμα των ελέγχων που διενεργούνται στο ΥΠΠΟΑ και που - όπως καταγγέλλουν - έχουν ως στόχο την ανατροπή του ΠΔ Παυλόπουλου (ΠΔ 164/2004).

Παράλληλα, ζητούν την κάλυψη κενών θέσεων και την άμεση επαναπρόσληψη των 184 εργαζομένων που που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΥΠΠΟ, η προκήρυξη της απεργίας γίνεται επίσης «για την άμεση επαναπρόσληψη, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, των 184 συναδέλφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την άμεση πλήρωση των τεράστιων κενών σε προσωπικό που υπάρχει στο ΥΠΠΟΑ (φυλακτικό, επιστημονικό, τεχνικό) μέσω προσλήψεων ή μέσα από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας με τη μέθοδο της κινητικότητας», καθώς και «για την έλλειψη ενημέρωσης και επαρκούς πληροφόρησης για το σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής του επεξεργασίας».

Σήμερα, Τρίτη, ημέρα συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα - Τροποποίηση Διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», πραγματοποιηθηκε στις 9 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20).

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι «να θέσει εκ των υστέρων άλλα κριτήρια από αυτά που έγιναν δεκτά από την Ανεξάρτητη Αρχή, το ΑΣΕΠ, κατά την εφαρμογή του ΠΔ 164/2004» με σκοπό τις απολύσεις.

PHOTO GALLERY