Άνθιμος: Ο Τσίπρας δεν έχει πει ότι είναι άθεος!

Άνθιμος: Ο Τσίπρας δεν έχει πει ότι είναι άθεος!

Για τον χαρακτηρισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως άθεου, μίλησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είπε: «Εγώ ξέρετε είμαι άθεος». Εγώ ξέρω ότι αυτό το είπε Βουλευτής του, από την τηλεόραση, το άκουσα ο ίδιος. Ούτε μπορώ να πω ότι ξέρετε είναι πιστός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Με τα γεγονότα της ζωής του, τη σύσταση της οικογένειάς του, δείχνει ότι ο ίδιος είναι μακριά από εκείνα τα οποία δέχεται και συμβουλεύει η Εκκλησία χωρίς να μπορεί και να τα επιβάλλει». «Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, αλλά από το να λέμε σε έναν πολιτικό αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη, ξέρεις, είσαι άθεος, για τον Α ή Β λόγο, δεν είναι εύκολο. Αυτό πρέπει να το πει ο ίδιος. Ο ίδιος δεν το έχει πει. Γι' αυτό εν πάση περιπτώσει δεν είναι καλό να τα αναμειγνύουμε αυτά σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι χρήσιμα για τον δημόσιο βίο μας», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

anthimos

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε, ότι «η Εκκλησία άλλωστε τους δέχεται όλους και τους αμαρτωλούς μας δέχεται και μας συγχωρεί και μας βοηθεί και μας παρηγορεί και μας ενισχύει σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα η Εκκλησία είναι όλων, αλλά θέλουμε και όλοι να είναι μαζί μας, γιατί αν χάσουμε την εθνική μας υπόσταση, με το πνευματικό περίβλημα, με την καρδιά που έχει, την Ορθοδοξία, τότε εμείς θα κινδυνέψουμε να διαλυθούμε. Εγώ αυτό πιστεύω ακραδάντως».

Διαβάστε επίσης:

Άνθιμος:«Δεν είστε Μακεδονία-Θα είστε αν προσαρτηθείτε στην Ελλάδα»