Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον Βαρβιτσιώτη

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον Βαρβιτσιώτη

Το θέμα με τον Οίκο Ναύτου και τις προωθούμενες αλλαγές με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ακτοπλοΐα και το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΠΥ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων, ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας πρόσφατα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι ο Οίκος Ναύτου ανήκει στο ΝΑΤ και τα μηχανήματα και το κτίριό του έχουν αποκτηθεί με χρήματα των ναυτικών.

Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση του κτιρίου, των μηχανημάτων, και των υλικών της μονάδας υγείας των ναυτικών. Η ΠΝΟ ζητεί, επίσης, τη επαναφορά όλων των παροχών του στους Έλληνες ναυτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους, στο προ των μνημονίων καθεστώς λειτουργίας του.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν κινητοποίηση έξω από τον Οίκο Ναύτου.

Ενα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα.

Τα μέλη της ΠΝΟ αναμένεται να ζητήσουν την παρέμβαση του υπουργού καθώς οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα -που είχαν υπογραφεί για 2 χρόνια με μηδενικές αυξήσεις και περιελάμβαναν και τα πλοία της Αδριατικής- έληξαν στις 31/12/2013.