Στην «τριάδα» των hot προορισμών η Κρήτη

Στην «τριάδα» των hot προορισμών η Κρήτη

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τις ξένες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή περίοδο.

Eιδικότερα, ο ιδιοκτήτης του γερμανικών συμφερόντων τour operator Αlltours, Βίλι Βέρχουφεν, σε δηλώσεις του στον εκδοτικό τουριστικό οργανισμό της Γερμανίας FVW εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος ο αριθμός των πελατών που θα διακινήσει προς την Ελλάδα θα φθάσει στα προ κρίσης επίπεδα των 200.000 που είχε το 2010. Επίσης, πρόσθεσε ότι η τουριστική ζήτηση για Ελλάδα αυξάνεται ταχύτερα σε σχέση με σειρά άλλων προορισμών.

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται για τη Ρόδο, την Κω και την Κρήτη. Τo 2013 o Αlltours αύξησε κατά 26% τον αριθμό των τουριστών προς την Ελλάδα (150.000). Το FVW επισημαίνει ότι πριν από δύο χρόνια, στο αποκορύφωμα της χρηματοοικονομικής κρίσης, η δημοτικότητα του ελληνικού προορισμού στην κατάταξη των γερμανικών tour operators είχε υποχωρήσει στην 5η θέση, αλλά τώρα επέστρεψε στην 3η, πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία.

Eξάλλου, σειρά συναντήσεων με στελέχη tour operators της σουηδικής αγοράς είχε ο αναπληρωτής γ.γ. του ΕΟΤ Κων. Ζήκος, κατά την επίσκεψή του στη Στοκχόλμη στο πλαίσιο της 1ης αποκλειστικής έκθεσης για την Ελλάδα (Grekland Panorama) που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπ. Τουρισμού και του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες της Σκανδιναβίας, η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα φέτος θα αυξηθεί από 10% έως 11%, ενώ μόνο από τη Σουηδία κατά 8%. Επίσης, ενδιαφέρον καταγράφηκε για την πρωτεύουσα, αφού, φέτος, ξεκινούν νέες απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη (Aegean Airlines) και αυξάνεται η συχνότητα υφιστάμενων πτήσεων άλλων εταιρειών (SAS). Στην έκθεση, που είχε 7.000 επισκέπτες, συμμετείχαν 100 εκθέτες από την Ελλάδα.

Πηγή: cretalive.gr