Ελεύθεροι οι συλληφθέντες στις Σκουριές

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες στις Σκουριές

Τρία άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατοίκων της Χαλκιδικής, στο "Χοντρό Δέντρο" της Μεγάλης Παναγιάς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές.


Πρόκειται για δύο γυναίκες 30 και 47 ετών και έναν άνδρα 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας και της παράνομης βίας. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Παράλληλα, σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα, που αναφέρονται στη σημερινή αστυνομική παρουσία, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει με ανακοίνωση της τα εξής: "Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία".

"Όλες οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση το μεσημέρι στις Σκουριές