«Είμαστε σύλλογος, δεν είμαστε ΜΚΟ»

«Είμαστε σύλλογος, δεν είμαστε ΜΚΟ»

Η απάντηση των Εθελοντών Πυροσβεστών Αναδασωτών για τις κατηγορίες δωρεών 2,5 εκατ. ευρώ.

«Για σωρεία διάπραξης ποινικών αδικημάτων», κατηγορούνται τα τρία μέλη εθελοντικής οργάνωσης που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατάφεραν να αποσπάσουν, με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών, από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Εμπλεκόμενος είναι ο πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης, Νίκος Σαχινίδης, η σύζυγός του και ένα ακόμη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος, Νίκος Σαχινίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις για το τι πραγματικά έχει συμβεί.

«Είμαστε σύλλογος, δεν είμαστε ΜΚΟ. Δεν παίρναμε λεφτά από το κράτος. Παίρναμε από τους δήμους μετά από ένα πρωτόκολλο συνεργασίας», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Εμείς νομίμως λέμε ότι μπορούμε να δημιουργούμε εθελοντικούς σταθμούς. Δεν πληρωνόμαστε. Ποιος είπε ότι πληρωνόμαστε;».

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουσερίου, Γ. Αντωνόγλου Κασαβέτης, ο οποίος εξαπέλυσε κατηγορώ στον πρόεδρο, Νίκο Σαχινίδη.

Φυσικά, μόλις εκείνος άκουσε ότι θα παρέμβει ο δήμαρχος άρχισε να λέει, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπαδάκη. «Αυτό είναι δολοφονία, δε με αφήσατε να μιλήσω. Με καταδικάζει εις θάνατον. Δεν με αφήνει να μιλήσω».

Ο κ. Αντωνόγλου-Κασαβέτης πάντως υποστήριξε ότι: «Πληρώσαμε. Υπάρχουν τιμολόγια. Το συμφωνητικό προέβλεπε την πληρωμή 3.000 ευρώ. Το τιμολόγιο δεν ήταν θεωρημένο», είπε. Και πρόσθεσε: «Όταν ανέλαβα με επισκέφθηκε μια ομάδα, τους δέχθηκα γιατί ήταν εθελοντές.

Στη συνέχεια με επισκέφθηκε ο πρόεδρος και μου είπε ότι θέλει να του καταβάλλουμε 30.000 ευρώ για την αντιπυρική περίοδο. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν και σε επισκευές και σε αγορές μηχανημάτων, είπε, λέγοντας ότι 8.000 ευρώ από το παραπάνω ποσό θα μπορούσαν να δοθούν για να προμηθευόμαστε βενζίνη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Και κατέληξε: «Εγώ αρνήθηκα και άρχισε ένας άθλιος πόλεμος».

Ο Νίκος Σαχινίδης κατηγόρησε τον Γ. Παπαδάκη ότι τον «εκτελεί τηλεοπτικά».

Διαβάστε επίσης:

Νέα απάτη με ΜΚΟ: Πήραν παράνομα 2,4 εκατ. ευρώ

Αυτές είναι οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με πάνω από 100 εκατ. €

«Συγκάλυψη του μέγα σκανδάλου των αποναρκοθετήσεων και από τη ΝΔ»

Βενιζέλος: Δεν αναφερόμουν στον Γιώργο Παπανδρέου!

Κουίκ: Όταν μιλούσαμε για ΜΚΟ και ειδικά των Παπανδρέου όλοι σιωπούσαν!

Σαμαράς και Αβραμόπουλος έβαλαν «φάκα» στα τρωκτικά «ύποπτων» ΜΚΟ

Γιατί ο Αβραμόπουλος φώναξε εισαγγελέα στο ΥΠΕΞ για 176 ΜΚΟ

Βενιζέλος για ΜΚΟ: Λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι...