Απόφαση - σταθμός στην Άρτα: Διέγραψαν το 90,45% του χρέους δασκάλας

Απόφαση - σταθμός στην Άρτα: Διέγραψαν το 90,45% του χρέους δασκάλας

Γυναίκα εκπαιδευτικός, μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, δικαιώθηκε πλήρως από το Ειρηνοδικείο της Άρτας με τον Νόμο Κατσέλη και διαγράφτηκε το 90,45% του χρέους της.

Έτσι από 90.753 ευρώ θα πληρώσει μόνον 8.640 ευρώ.

Σύμφωνα με το epirusgate, το Ειρηνοδικείο Άρτας με απόφασή του δικαίωσε πλήρως γυναίκα, εκπαιδευτικό, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων ( μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ιωαννίνων), η οποία αδυνατούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια είδε να συρρικνώνεται ο μηνιαίος μισθός της κατά 600 ευρώ.

Με την απόφασή του 129/2013 το Ειρηνοδικείο Άρτας διέγραψε 82.113 ευρώ από σύνολο οφειλών 90.753,10 οι οποίες (οφειλές) προέρχονταν από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Το δικαστήριο έκρινε ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός με το εισόδημα που της έχει απομείνει και ως μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών δεν μπορεί να καταβάλει παραπάνω από 180 ευρώ τον μήνα προς τους πιστωτές.

Όρισε δε την καταβολή του ανωτέρω ποσού σε χρονικό ορίζοντα 48 μηνών. Επίσης το Δικαστήριο εξαίρεσε από την εκποίηση το ΙΧΕ αυτοκίνητό της. Έπειτα και από αυτήν την δικαίωση το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, καλεί όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους, να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Νόμου (3869 /2010) , αλλά και να εμπιστευτούν την ελληνική δικαιοσύνη.