Αθώος για παράβαση καθήκοντος ο πρώην πρόξενος στη Κορυτσά

Αθώος για παράβαση καθήκοντος ο πρώην πρόξενος στη Κορυτσά

Το τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε αθώο παμψηφεί -και μάλιστα με πρόταση της Εισαγγελέως- τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, από τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος κατά την έκδοση μερικών θεωρήσεων.

Ο πρόεδρος του Εφετείου κατά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε ότι οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στον κ. Καμαρινό δεν ευσταθούν, χαρακτηρίζοντας τις γενικές, αόριστες, ατελείς και αστήρικτες, ενώ δεν αποτελούν ούτε καν παραπτώματα.

Παράλληλα πρέπει να τονιστεί ότι η κατηγορούσα αρχή, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει νέα έφεση κατά της απόφασης, διότι αυτή στηρίχθηκε στην πρόταση της Εισαγγελέως.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναιρούνται όλες οι ποινές που επέβαλλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, το οποίο είναι υποχρεωμένο πλέον να επιστρέψει στον κ. Καμαρινό τα χρήματα που του αφαίρεσαν από το μισθό του, στο διάστημα του ενός έτους που τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά και του τριμήνου που τον έθεσε σε παύση, καθώς και να του επιστρέψει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.

"Η απόφαση του Εφετείου αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται υπέρ ενός πατριώτη και ίσως σηματοδοτεί μια αλλαγή στη στάση της δικαιοσύνης. Όσο για το υπουργείο εξωτερικών, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το τύλιγμα των υπαλλήλων και των διπλωματών με ανεξαρτησία πνεύματος σε μία κόλα χαρτί δεν αποδίδει πλέον τα αναμενόμενα" είπε στην εφημερίδα «Ο Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου»