Όλοι αθώοι για την υπόθεση του ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών

Όλοι αθώοι για την υπόθεση του ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ντόπινγκ της εθνικής ομάδας της άρσης βαρών το 2008.

Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσο μάλλον οι αθλητές. «Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγω σκοπιμότητας ή έτυχε;» υποστήριξε ο εισαγγελικές λειτουργός επισημαίνοντας πως «η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα».

Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των 25 κατηγορούμενων σχετικά με παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ. Μεταξύ αυτών, ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρ. Ιακώβου, ο οποίος ανέφερε πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά. «Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα ένα γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό».

Και ο Βαλέριος Λεωνίδης που τότε διατελούσε προπονητής υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: «ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει στη ζωή και στο άθλημα».

Τι δήλωσαν Κούγιας και Δημητρακόπουλος
Η Δικαιοσύνη (Άννα Κουσιοπούλου, Πρόεδρος, Νικόλαος Ροζάκης, Μαρία Μπουτάκη, Πλημμελειοδίκες και Δημήτριος Νομικός, Εισαγγελέας) αθώωσαν την σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδος στο αγώνισμα της Αρσης Βαρών.

Ο Εθνικός Προπονητής, Χρίστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν «Ελληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε».


Διαβάστε επίσης: Αθωώθηκε η Τσουμελέκα για την υπόθεση ντόπινγκ

Διεκόπη η δίκη για την υπόθεση ντόπινγκ της ομάδας άρσης βαρών

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση ντόπινγκ της Εθνικής άρσης βαρών