Με αεροσκάφη C-130 ενισχύθηκαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Με αεροσκάφη C-130 ενισχύθηκαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εντάχθηκαν 19 μεταφορικά αεροσκάφη C-130.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκσυγχρονισμού των C-130, που είχε αρχίσει στις ΗΠΑ, αλλά για διάφορους λόγους είχε ακυρωθεί. Η ύπαρξη γραμμής εκσυγχρονισμού στην TUSAŞ αύξησε τον ανταγωνισμό σχετικά με άλλες χώρες που έκαναν εκσυγχρονισμό των C-130.

Στόχος είναι τα C-130 μετά από τον εκσυγχρονισμό τους να εκτελούν τα καθήκοντα τους μέχρι το 2040. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα 2 τεμάχια C-130 στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες εκσυγχρονισμού και των υπόλοιπων 17.

Πηγές της TUSAŞ ανέφεραν ότι στο πρόγραμμα που τρέχει τώρα δεν περιλαμβάνεται ένταξη όπλων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει για τα C-130 τις εξής ανανεώσεις : Τα αεροσκάφη θα αποκτήσουν σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών και πλοήγησης, σύστημα σχεδιασμού αποστολής, και συστήματα νυχτερινής κατάδειξης και φωτισμού. Υπολογιστής που αναπτύχθηκε με εθνικές δυνατότητες, πολυχρηστικός με δομή ανοιχτή σε αναβαθμίσεις και χάρη στο λογισμικό ¨Σύστημα Διοίκησης Πτήσης¨ θα διασφαλίζεται μια ασφαλής πτήση. Θα αποκτηθεί δυνατότητα αυτόματης πτήσης. Θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με κάθε άλλη πλατφόρμα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Eφ. Μπουγκιούν/Τουρκικά Νέα