Στις κάλπες οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης

Στις κάλπες οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή και τη Δευτέρα (23 και 24 Φεβρουαρίου) οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού τους συμβουλίου. Την ψήφο, των σχεδόν 6.500 δικηγόρων της πόλης, διεκδικούν εννέα υποψήφιοι πρόεδροι, από τους οποίους ένας κατέρχεται χωρίς συνδυασμό, ενώ χωρίς επικεφαλής "κατεβαίνει" μία παράταξη.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), όπως και στους άλλους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών, μία εβδομάδα αργότερα (2 και 4/3), οπότε το εκλογικό σώμα θα αναδείξει το νέο πρόεδρο.

Οι φετινές εκλογές διεξάγονται με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων, σύμφωνα με τον οποίο η θητεία του νέου συμβουλίου θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια -κι όχι τρία όπως ίσχυε μέχρι τις τελευταίες εκλογές- και θα λήξει στο τέλος του 2017. Εξάλλου, οι υποψήφιοι πρόεδροι για να εκλεγούν πλέον στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι πρόεδροι για τον ΔΣΘ είναι οι εξής: Βαλεργάκης Νικόλαος του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», Βάρδας Χρήστος του συνδυασμού «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων», Ματσιώρης Βασίλειος του συνδυασμού «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», Μαυρίδης Στυλιανός, του συνδυασμού «ACTUS», Μπακέλλας Χρήστος του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία», Μπιλίσης Αντώνιος του συνδυασμού «Επιλογή Πράξης για τους Δικηγόρους και τη Δικαιοσύνη». Νιφλής Πάρις, χωρίς συνδυασμό, Παναγοπούλου Γιάννα του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Τζαμαδάνης Γεώργιος του συνδυασμού «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων». Μόνο με ψηφοδέλτιο υποψηφίων συμβούλων κατέρχεται ο συνδυασμός «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων».

Οι κάλπες θα στηθούν στην Αποθήκη Γ' τού Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.