Λαθρεμπόριο καυσίμων: Απολογούνται ο τμηματάρχης και οδηγοί βυτιοφόρων

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Απολογούνται ο τμηματάρχης και οδηγοί βυτιοφόρων

Στην Εισαγγελία Πειραιά και συγκεκριμένα στον έβδομο ανακριτή, οδηγήθηκαν σήμερα ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος πήρε προθεσμία χθες για να απολογηθεί σήμερα. Στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα - στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ. Αναφορικά με την πολυκατοικία δήλωσαν ότι αφορά καταγγελία πολιτών για όχληση από τη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός και άλλα τρία άτομα. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι — απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο ανακοίνωση της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορουμένων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει προπηλακισμός τηλεοπτικών συνεργείων και επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο Γ. Σπανός γα το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για λαθρεμπόριο καυσίμων

Σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για το λαθρεμπόριο καυσίμων (pic)

Συνωστισμός έξω από τα δικαστήρια Πειραία(pic)

Σάββατο και Κυριακή οι απολογίες των 15 για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Γ. Σπανός: Θα επιστρέψω «λευκός» -Έωλες και αστήρικτες οι κατηγορίες

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ