Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εκλογών στον ΔΣΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εκλογών στον ΔΣΑ

Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και η εκλογική «μάχη» θα συνεχιστεί αύριο. Σήμερα προσήλθαν στον ΔΣΑ και ψήφισαν 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου.

 

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των εκλογών στον ΔΣΑ προσήλθαν και ψήφισαν, μεταξύ των άλλων, οι: Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντώνης Ρουπακιώτης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αργύρης Ντινόπουλος, Νάσος Αλευράς και Δημήτρης Τσοβόλας,
Αφού έκλεισαν οι 26 κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι βασικοί υποψήφιοι πρόεδροι δήλωσαν:

Γιάννης Αδαμόπουλος:

«Η δικηγορική κοινότητα της χώρας προσέρχεται σήμερα στις κάλπες για να εκφράσει τις αγωνίες της για το μέλλον του λειτουργήματος. Ανεξαρτήτως των σεβαστών επιλογών, η συμμετοχή μας ενισχύει το μήνυμα θεσμικής εγρήγορσης που οφείλουμε να εκπέμψουμε, πάντοτε σε κλίμα ομοψυχίας και συναδελφικής αλληλεγγύης. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι η δικηγορική οικογένεια θα εξέλθει από αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία ακόμη πιο ισχυρή».

Βασίλης Παπαστεργίου:

«Ψηφίζουμε σήμερα και αύριο όλοι οι συνάδελφοι για την εκλογή της νέας διοίκησης του Συλλόγου μας. Το πρώτο το οποίο εγώ θέλω να πω είναι στους συναδέλφους να προσέλθουν. Η λύση των προβλημάτων απαιτεί την παρουσία όλων μας. Βεβαίως μπαίνοντας, μετά, στην ουσία της επιλογής, ζητάμε από τους συναδέλφους την ψήφο προκειμένου να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων στον Σύλλογο και θα έλεγα να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε ολόκληρη την κοινωνία. Θα πρέπει ο κλάδος μας να σταθεί δίπλα στην κοινωνία που αγωνίζεται και πλήττεται. Σκοπός μας είναι να ακούσουμε τη φωνή αυτή της κοινωνίας και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του δικηγορικού συνδικαλισμού».

Βασίλης Αλεξανδρής:

«Σήμερα βρίσκεται στα χέρια μας η έμπρακτη διεκδίκηση της θέσης που μας αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου. Η ψήφος είναι η δύναμή μας. Συμμετέχουμε. Ψηφίζουμε για έναν σύλλογο ισχυρό, μαχητή, ανοιχτό στους δικηγόρους και στην κοινωνία, έναν σύλλογο δημοκρατικό».

Παναγιώτης Περάκης:

«Οι εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο χωρίς δυστυχώς να έχει υπάρξει στοιχειώδης δημόσιος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων ώστε να ενημερωθούν οι δικηγόροι και να ψηφίσουν γνωρίζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις κάθε υποψηφίου. Ελπίζω αυτό να μην καταγραφεί ως αύξηση του ποσοστού της αποχής. Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν στις εκλογές γιατί τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και χρειάζεται η παρουσία και η συμμετοχή όλων».

Άγγελος Βρεττός:

«Η αγωνιστική συσπείρωση δικηγόρων, η παράταξη η οποία στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και από ριζοσπάστες δικηγόρους και δικηγόρους των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων, όπως και από μισθωτούς δικηγόρους, βλέπει τις εκλογές αυτές σαν μια ευκαιρία για την οργάνωση της δράσης των εργαζομένων στον χώρο της δικηγορίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία, πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, όπως και την πλειοψηφία του λαού μας».

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Διαβάστε επίσης: 

Στις κάλπες οι δικηγόροι όλης της χώρας

Εκλογές ΔΣΑ: Στις κάλπες την Κυριακή και τη Δευτέρα

Οι δικηγόροι ψηφίζουν

Εκλογές ΔΣΑ: Το έργο και οι δεσμεύσεις της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»

Ιωάννα Καλαντζάκου: Ευθύνη να ΄σαι Δικηγόρος