8 μήνες φυλάκιση στον Φωτόπουλο για το «αντιπυρικό» δημαρχείο

8 μήνες φυλάκιση στον Φωτόπουλο για το «αντιπυρικό» δημαρχείο

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καταδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου τον υπάλληλο της Πολεοδομίας Ζαχάρως και πρώην αντιδήμαρχο Σπήλιο Φωτόπουλο για την εμπλοκή του στην παράνομη αδειοδότηση του δημαρχείου της «αμαρτίας» που επιχειρήθηκε να ανεγερθεί με τα χρήματα της Αυστραλιανής βοήθειας προς τους πυρόπληκους.

«Ο κ. Φωτόπουλος ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης ...Την πλήρωσε μόνο αυτός αλλά είχε σοβαρές ευθύνες. Δικαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά στις αποκαλύψεις που είχαμε κάνει για τις παρανομίες στο αυτόνομο κρατίδιο της Ζαχάρως» δήλωσε στο IONION FM ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ζαχάρως, Γιώργος Μπούσμπουρας.

« Η καταδίκη ενός ανθρώπου πάντα με λυπεί . Είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Φωτόπουλο για την παράνομη ανέγερση του δημαρχείου αλλά δεν μας πήρε στα σοβαρά. Η καταδίκη του αποτελεί μια ακόμη απάντηση σε εκείνους που επιχείρησαν να παίξουν βρώμικα παιχνίδια με τα χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους» ανέφερε στο IONION FM ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Σαντάρμης.