Ομογενής δώρισε 1,5 εκατ. δολάρια σε ίδρυμα για ηλικιωμένους Έλληνες

Ομογενής δώρισε 1,5 εκατ. δολάρια σε ίδρυμα για ηλικιωμένους Έλληνες

Ένα ζευγάρι γνωστών ομογενών της Μελβούρνης, δώρισε ενάμιση εκατομμύριο δολάρια στην ομογενειακή οργάνωση «Φροντίδα» που διαθέτει γηροκομεία και γηριατρεία για τους ομογενείς υπερήλικους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στα 37 χρόνια της ιστορίας του οργανισμού.

Τα χρήματα, που προσφέρθηκαν από το Νίκο και την 'Αννα Βουρνάζου θα διατεθούν για τη δημιουργία «ανεξάρτητης» πτέρυγας για άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (MS), εντός των νέων προτεινόμενων γηριατρικών εγκαταστάσεων του οργανισμού «Φροντίδα» στο Κλάιτον. Πρόκειται «για μια εξαιρετική πράξη γενναιοδωρίας» είπε ο πρόεδρος της "Φροντίδας" Σάκης Ζαφειρόπουλος.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Βουρνάζος που σε λίγες εβδομάδες γίνεται 90 χρονών, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση για την ομογένεια της Αυστραλίας, αφού σε ηλικία 78 ετών πήρε από το πανεπιστήμιο πτυχίο Φιλολογίας και στα επόμενα δέκα χρόνια έγραψε έξι βιβλία!

Το 2003 επιδόθηκε στη συγγραφή του βιβλίου «Χορεύοντας μόνος», για να βάλει στο χαρτί όσα έζησε και γνώρισε μέσα από τα γεγονότα που άλλοι είχαν διαμορφώσει κι εκείνα στα οποία είχε ο ίδιος πρωταγωνιστήσει.

Συνολικά έγραψε έξι βιβλία, κυρίως ιστορικού περιεχομένου.