Θεσ/νικη: Συλλήψη για κατοχή «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας

Θεσ/νικη: Συλλήψη για κατοχή «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ένας 50χρονος συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχείων «σκληρού» υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις Ρωσικές Αρχές ότι, μετά από διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό στο διαδίκτυο τρία αρχεία (video) σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Παράλληλα, τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών αυτών, εντοπίστηκαν σε έξι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) παρόχων της ελληνικής επικράτειας. Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και μετά από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 50χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB stick), στα οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.