Αυτόνομη Ήπειρος: Η φωτογραφία που προκάλεσε πανικό στην Αλβανία!

Αυτόνομη Ήπειρος: Η φωτογραφία που προκάλεσε πανικό στην Αλβανία!

Πανικό έχει προκαλέσει στην Αλβανία μια φωτογραφία πέντε ατόμων οι οποίοι ντυμένοι με στολές παραλλαγής και με καλυμμένα τα πρόσωπα φωτογραφίζονται μπροστά στον δικέφαλο αετό της Αυτονομίας που περικλείεται από την φράση «Αυτόνομη Ήπειρος 1914 -2014».

Την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας έκανε μια από τις μεγαλύτερες βορειοηπειρωτικές σελίδες στο Facebook, και όπως όλα δείχνουν η φωτογραφία τραβήχτηκε τις τελευταίες μέρες σε άγνωστη τοποθεσία με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Σύμφωνα με την aftonomi.gr, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό εάν η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην Ελλάδα ή σε κάποιο χωριό της Βορείου Ηπείρου.

Πανικός στα αλβανικά μέσα

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ο πανικός που έχει κυρίευση τα αλβανικά ΜΜΕ.

Μάλιστα κάποια από τα αλβανικά δημοσιεύματα δίνουν λαβή στους Αλβανούς εθνικιστές στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τον Ελληνισμό της Χιμάρας αφού αναφέρουν ως πιθανή τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκε η φωτογραφία ένα από τα χωριά της.

Τα αλβανικά ΜΜΕ συνοδεύουν την φωτογραφία με λεζάντες του τύπου «Δημιουργία τρομοκρατικών ομάδων στην Αλβανία για την απελευθέρωση της Χιμάρας και της Βορείου Ηπείρου», «Παραστρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν να απελευθερώσουν την Βόρειο Ήπειρο», «Έλληνες τρομοκράτες θέλουν να εισβάλουν στην Αλβανία» κλπ.

Και όλα αυτά τα κατασκευάσματα εξαιτίας μίας φωτογραφίας...