Η Μάργκαρετ, το διαζύγιο και η ΜΚΟ

Η Μάργκαρετ, το διαζύγιο και η ΜΚΟ

Έτοιμο το βιβλίο που έγραψε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου που έχει (προσωρινό) τίτλο «Γυναίκα πρωθυπουργού».

Το έχει γράψει στα αγγλικά, σκόπευε να το εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ακόμα δεν βρήκε πρόθυμο εκδότη και δεν αποκλείει τελικά να το δώσει για μετάφραση και να το εκδώσει στην Ελλάδα,  σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Η κυρία Παπανδρέου, 91 ετών,  γυναίκα και μητέρα πρωθυπουργών, περιγράφει στο βιβλίο της, κυρίως τις εμπειρίες που έζησε ως σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου.  Αναφέρεται βέβαια στο περίφημο διαζύγιο που πήρε όταν ο ιδρυτής του ΠαΣοΚ γνώρισε την κυρία Δήμητρα Λιάνη: «Με πόνεσε πολύ αυτό το διαζύγιο» λέει σε κάποια σημείο του βιβλίου της και αναφέρει πως άλλαξε η ζωή της από τη μια μέρα στην άλλη. Τη μια μέρα ήταν σύζυγος πρωθυπουργού και είχε όλες τις τιμές και την άλλη (όταν ο Ανδρέας γνώρισε τη Λιάνη) έπρεπε να παλέψει για να επιζήσει.

Όσον αφορά στη ΜΚΟ που ίδρυσε η Μάργκαρετ, φέρεται να λέει σε γνωστούς και φίλους ότι πολύ τη στενοχώρησαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη δική της ΜΚΟ, διότι είχε παραιτηθεί (όπως έκανε και στις ΕΓΕ) από την προεδρία της ΜΚΟ λίγο μετά την ίδρυσή της. Μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο, η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι η δική της υπόθεση βγήκε και πάλι στον αφρό για να χτυπήσουν τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Έτσι περνούν οι ημέρες με κουμ – καν και εκλεκτή παρέα, στο «πτωχικό» της Αλμυρής…