Αναβιώνει στο δικαστήριο το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας

Αναβιώνει στο δικαστήριο το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας

Αναβιώνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε το Μάρτιο του 2008 στο δρόμο της Μεσσαράς, στο ύψος της διασταύρωσης των Δαφνών, μεταξύ δύο οχημάτων, που οδηγούνταν από δύο νεαρούς χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Νεκροί ανασύρθηκαν από το ένα όχημα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και η κόρη τους - θεία του νεαρού οδηγού, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν οι δύο νεαροί οδηγοί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ένα όχημα που οδηγούσε ένας νεαρός με κατεύθυνση από τη Μεσαρά προς το Ηράκλειο, φέρεται να εξετράπη της πορείας του και να μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ την ίδια ώρα από το άλλο ρεύμα, ο νεαρός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με τους παππούδες και τη θεία του, φέρεται να προσπέρασε προπορευόμενο αυτοκίνητο, με ταχύτητα, με αποτέλεσμα τη μοιραία σύγκρουση. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο με την οικογένεια συγκρούστηκε και με το αυτοκίνητο που φέρεται ότι προηγουμένως είχε προσπεράσει.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η οδηγός του οχήματος που προσπέρασε ο νεαρός, ανέφερε ότι το όχημα δεν την προσπέρασε και ότι το τροχαίο συνέβη πίσω της, αναιρώντας ότι το όχημα του νεαρού μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η τροχαία, από την πλευρά της, έχει υποδείξει πιθανά σημεία σύγκρουσης, ενώ αμφισβητεί την κατάθεση της μάρτυρος, εξηγώντας ότι άλλα είχε πει λίγο μετά το τροχαίο και άλλα ισχυρίζεται σήμερα.

Ο νεαρός που οδηγούσε το όχημα με τους παππούδες και τη θεία του επιμένει ότι ο άλλος οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε πάνω του.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του οδηγού που ήταν μόνος του στο όχημα και τη, λόγω αμφιβολιών, αθώωση του νεαρού που μετέφερε την οικογένειά του στο όχημα. Κατηγορούμενος είναι και ο πατέρας του δεύτερου νεαρού, καθώς του παραχώρησε το όχημα ιδιοκτησίας του, αν και γνώριζε ότι δεν κατείχε άδεια οδήγησης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί είναι αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.