Δείτε ποια είναι τα επαγγέλματα με την αύξηση προσλήψεων (photo)

Δείτε ποια είναι τα επαγγέλματα με την αύξηση προσλήψεων (photo)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η οικονομική κρίση που... ανθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει φέρει πολλούς, άλλοτε εργαζόμενους, αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας.

Όλοι μα κυρίως οι νέοι αποζητούν ένα επάγγελμα που θα τους εξασφαλίσει σταθερότητα.

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος της μελέτης του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Απασχόληση παρατηρείται έλλειψη στην προσφορά εργασίας σε χώρες όπως Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Εσθονία και Λετονία.

Από την άλλη πλευρά αυξάνεται διαρκώς ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση μιας θέσης εργασίας σε χώρες όπως Ελλάδα, Σλοβακία και Ισπανία.

Όσον αφορά την Ελλάδα θετικό κρίνεται το γεγονός ότι σταμάτησε η πτώση που παρατηρούνταν στον αριθμό των προσλήψεων. Το ίδιο συμβαίνει και σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία.

Ευκαιρίες απασχόλησης καταγράφονται στους τομείς των πωλήσεων, της υγείας και της διοίκησης ενώ ο τομέας των κατασκευών έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα. Στην Ελλάδα αύξηση των προσλήψεων παρατηρείται στο επάγγελμα του σερβιτόρου ενώ ακολουθούν οι νοσηλευτές και οι ανειδίκευτοι εργάτες.

Η μελέτη αποτυπώνει και ένα λυπηρό γεγονός που δεν είναι άλλο από την πρόσληψη εργαζομένων με μέση ειδίκευση σε θέσεις χαμηλότερων προσόντων ενώ πολλοί νέοι προσλαμβάνονται σε θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Η μελέτη καταγράφει και την εξέλιξη των προσλήψεων όπου στην Ελλάδα παρατηρείται μείωση 4.3%, στην Πορτογαλία είναι στο 4.1%, Ισπανία 3.6% και Ιταλία 1.8%.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απασχόληση μειώθηκε κατά 0.4%.

PHOTO GALLERY