Το δράμα της 13χρονης: Έζησα μια κόλαση-Με απειλούσαν και με διέσυραν

Το δράμα της 13χρονης: Έζησα μια κόλαση-Με απειλούσαν και με διέσυραν

Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας συναντάται πολύ έντονα στις ημέρες μας

Στην δύσκολη ηλικία της εφηβείας, όταν τα παιδιά έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ να αισθανθούν ότι ανήκουν σε ένα σύνολο, το bullying αφήνει αγιάτρευτες πληγές που κάνουν πολύ καιρό να επουλωθούν και πολλές φορές έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει στο star, η Μ. ακόμα και τώρα, τρία χρόνια μετά, όταν μιλά για την περίοδο που είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθήτριές της ταράζεται.

Όλα ξεκίνησαν όταν πήγαινε Γ' Γυμνασίου. Ένα διαγώνισμα στάθηκε η αφορμή να στραφεί εναντίον της μια από τις καλύτερές της φίλες και να αρχίσει να διαδίδει ψέματα για εκείνη.

Το αποτέλεσμα; Την απομόνωσαν!

«Η τότε καλύτερή μου φίλη, με αφορμή ότι ήθελα να διαλύσω τη σχέση της άρχισε να με διασύρει σε όλο το σχολείο. Ήταν πολύ εύκολο όλοι να την πιστέψουν γιατί ήταν από τα πιο δημοφιλή κορίτσια του σχολείου. Άρχισαν όλοι να μην μου μιλάνε και να είναι εχθρικοί απέναντί μου», εξομολογήθηκε η Μ.

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια της μητέρας της

«Την ώρα του διαλείμματος η Μ. πήγαινε στην τουαλέτα και μιλούσαμε μαζί στο τηλέφωνο για να την παρηγορώ που δεν της μιλούσε κανένας. Της έστελναν απειλητικά μηνύματα στο Facebook και στο κινητό της τηλέφωνο, με χυδαίες βρισιές, και της έλεγαν ότι θα της φέρουν άτομα από άλλα σχολεία για να την δείρουν. Έκανα βόλτες έξω από το σχολείο για να αισθάνεται ασφαλής και δεν κυκλοφορούσε ποτέ μόνη της στην γειτονιά», είπε.

«Με απείλησαν ότι θα με δείρουν και φοβήθηκα πάρα πολύ. Τους άκουγα και δεν έλεγα τίποτα. Ανέβηκα πάνω στο σπίτι μου και ξέσπασα σε κλάματα», είπε η Μ.

Η μητέρα της απευθύνθηκε στους καθηγητές του σχολείου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Μου είπαν να μην ανακατεύομαι και να αφήσω τα παιδιά να λύσουν τις διαφορές τους μόνα τους γιατί το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Την πήρα και της άλλαξα κατευθείαν σχολείο», είπε.

Κι εκεί όμως δεν την άφησαν σε ησυχία. Συνέχισαν τα απειλητικά μηνύματα μέσω Facebook και προσπάθησαν να διαδώσουν ψέματα για την Μ. και στο καινούργιο της σχολείο. Μέχρι που επενέβησαν οι γονείς της και μίλησαν με τους γονείς των παιδιών που τρομοκρατούσαν τη Μ.

Όλα τελείωσαν, όμως ακόμα και τώρα το κορίτσι δεν κυκλοφορεί στην περιοχή που μένει. Μάλιστα όπως εκμυστηρεύτηκε πολλές φορές της πέρασε από το μυαλό να κάνει κακό στον εαυτό της.

«Ξέρω κορίτσια, που επειδή είναι παχουλές ή λίγο ντροπαλές και δεν είναι αρκετά δημοφιλείς είναι θύματα bullying στο σχολείο. Πολλές από αυτές χαρακώνονται γιατί πιστεύουν ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα φύγει ο πόνος τους», μου είπε η Κ.