Συλλαλητήριο και κατάληψη από τους αγρότες της Πέλλας

Συλλαλητήριο και κατάληψη από τους αγρότες της Πέλλας

Συλλαλητήριο και συμβολική κατάληψη του προαύλιου χώρου του Διοικητηρίου στην Έδεσσα, πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες της Πέλλας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στον χώρο έσπευσαν επίσης επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρηματίες της περιοχής, οι εργαζόμενοι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία αγροτών από την Ημαθία («μπλόκο» Κουλούρας).

Αφού άκουσε τα αιτήματα των αγροτών, ο κ. Θεοδωρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να τους ακούσει με προσοχή, ώστε να βρεθούν λύσεις και να διαμορφωθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, καθώς -όπως επεσήμανε- εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις και επενδύσεις στον κλάδο, αυτές μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να παραμείνουν οι νέοι στη χώρα μας.

Επίσης, πρόσθεσε, "οι δυνατότητες προώθησης των παραγωγών τους και η ανασυγκρότηση των Αγροτικών Ενώσεων και Ομάδων Παραγωγών μπορεί να προσφέρει μία νέα δυναμική και προοπτική ανάπτυξης".

Οι εκπρόσωποι των αγροτών επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούν οι νέες ρυθμίσεις για τη φορολόγησή τους. Όπως είπαν, δεν μπορούν να λάβουν καλλιεργητικά δάνεια ώστε να προχωρήσουν στις παραγωγές τους, ενώ υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής (αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης, στο ρεύμα και στις άμεσες και έμμεσες φορολογίες). Ακόμη, φέτος επιστράφηκε μόνο το 6% από το 11% του ΦΠΑ._