ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Aπόβαση Σέρβων φοιτητών στην Ουρανούπολη (φωτό)

Χαλκιδική: Aπόβαση Σέρβων φοιτητών στην Ουρανούπολη (φωτό)

Αυτές τις ημέρες κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Αν και ο Μάιος παραδοσιακά, είναι ένας «μέτριος τουριστικά» μήνας, παρόλα αυτά στο ξενοδοχείο Akrathos Beach επικρατεί ένα διαφορετικό κλίμα! Μια ατμόσφαιρα που πλημμυρίζει από νιάτα, ομορφιά, και άφθονο κέφι.


Εκατοντάδες φοιτητές από Σέρβικα πανεπιστήμια , επέλεξαν την Ελλάδα, τη Χαλκιδική την Ουρανούπολη, για την καθιερωμένη ετήσια 4ημερη εκδρομή τους, η οποία έχει χαρακτήρα εκπαιδευτικό, αθλητικό και κυρίως ψυχαγωγικό.

Η αρχή έγινε πέρυσι, όπου για πρώτη φορά 500 φοιτητές από ένα πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου ήρθαν στην Ελλάδα. Φέτος ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται τέσσερα πανεπιστήμια ( νομικές και ιατρικές σχολές, αλλά και γυμναστικές ακαδημίες) με 500 περίπου φοιτητές το κάθε ένα, ενώ ο στόχος είναι να επισκεφτούν τη χώρα μας ακόμη περισσότερα τον επόμενο χρόνο.

Όπως δήλωσε στα «Omorfa Taxidia» ο δντής του ξενοδοχείου Akrathos Beach Λάζαρος Μουρατίδης :« Μέχρι τώρα οι σπουδαστές της Σερβίας επισκεπτόταν το εσωτερικό της χώρας τους, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο, και πάντα την περίοδο του Μαΐου. Αυτές οι εκδρομές ορίζονται από το υπουργείο Παιδείας της Σερβίας, το οποίο είναι και υπεύθυνο για την τελική έγκριση σε περίπτωση που η εκδρομή αφορά χώρα του εξωτερικού. Την απόφαση επιλογής της χώρας, λαμβάνουν από κοινού τα προεδρεία των φοιτητικών συλλόγων και οι Πρυτανείες.

Εμείς σαν ξενοδοχείο επισκεφτήκαμε το Φεβρουάριο την έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου, και μετά από πολύ προσπάθεια καταφέραμε να έχουμε σήμερα επιπλέον 2000 επισκέπτες στο ξενοδοχείο, αλλά και τη χώρα μας γενικότερα. Σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να εκτελούν αθλητικές δραστηριότητες ( ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ, βόλεϊ κτλ), αλλά και δύο ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τύπου πάρτι, το μεσημέρι και το βράδυ, όπου γίνεται κυριολεκτικά πανζουρλισμός. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, ότι μέρος του τζίρου αυτών των εκδηλώσεων επιστρέφει στο πανεπιστήμιο.

Στόχος μας είναι, να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.»
Στην ερώτηση για τα γενικότερα οφέλη, αλλά και τη συμπεριφορά τους, ο κ. Μουρατίδης πρόσθεσε: « Η συμπεριφορά τους είναι κάτι παραπάνω από άψογη, και έχουν έντονη διάθεση για διασκέδαση και μπάνιο. Η διαφήμιση της Ελλάδας είναι εξαιρετική, αφού πριν και μετά τη διαμονή τους -κυρίως στο facebook- γίνεται κυριολεκτικά χαμός για μήνες, με σχόλια, συζητήσεις, αναρτήσεις φωτογραφιών κτλ .
Κερδίζουμε όλοι, τόσο σαν ξενοδοχείο, αλλά και οι υπόλοιποι, αφού επισκέπτονται το Άγιον Όρος, την Ουρανούπολη και Αμμουλιανή, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Το κλίμα στο ξενοδοχείο είναι πράγματι πανηγυρικό. Μοιάζει σαν το sprιng break των αμερικανικών πανεπιστημίων. Τα πάρτι γύρω από την πισινά ή στην παραλία ξεκινούν από τις τέσσερις το απόγευμα. Γίνεται εν διάλυμα νωρίς το βράδυ για ανασυγκρότηση και φαγητό και μετά μέχρι το πρωί.
Σε πολλά από αυτά καλούνται γνωστοί dj's από την Σερβία ή ακόμη και Σέρβοι καλλιτέχνες. Καθώς οι Σέρβοι είναι ένας όμορφος λαός τόση ομορφιά και ζωντάνια μαζί δύσκολα μπορείς να συναντήσεις αλλού¨".

Alexiptoto.com

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για τα 700 κιλά κάνναβης (vid)