ΕΛΛΑΔΑ

Στα 50 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο του Derby

Στα 50 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το  Πανεπιστήμιο του Derby

Σύμφωνα με τον Πανεπιστημιακό Οδηγό του Guardian

Το Πανεπιστήμιο του Derby συγκαταλέγεται πλέον στα 50 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον Πανεπιστημιακό οδηγό του Guardian. Μια σημαντική διάκριση η οποία έρχεται να δικαιώσει τις υψηλού επιπέδου συνεργασίες του Mediterranean College (MC), μένοντας έτσι πιστό στο όραμα και τους στόχους του, που το θέλουν ένα ιδιωτικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης με ηγετικό ρόλο στους κλάδους σπουδών της Οικονομίας, της Πληροφορικής, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Μηχανικής προσφέροντας προγράμματα υψηλής ποιότητας.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτηση του ο γνωστός Πανεπιστημιακός Οδηγός (The Guardian University Guide 2015), το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby (University of Derby) ανέβηκε …29 ολόκληρες θέσεις μέσα σε ένα χρόνο στη Πανεπιστημιακή κατάταξη -και σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Αξιολόγησης-κατακτώντας πλέον την 50η θέση (από 116 Πανεπιστήμια συνολικά, που αξιολογήθηκαν) στη γενική λίστα.

Το Mediterranean College διατηρεί μια στρατηγική συνεργασία δικαιόχρησης (franchise agreement) με το University of Derby, μέσα από την οποία τα προγράμματά του μεταφέρονται αυτούσια στην Ελλάδα. Μια πολύ-επίπεδη συνεργασία που, με γνώμονα την κατάταξη του Guardian τοποθετεί το MC ανάμεσα στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα πανελλαδικά, ενώ σε επίπεδο Κολλεγίων του προσδίδει την πρώτη θέση στην Αττική και τη δεύτερη πανελλαδικά.

Πέραν όμως από τη γενική παρουσίαση των κατατάξεων, ο Οδηγός Πανεπιστημίων του Guardian βαθμολογεί τα Πανεπιστήμια και ανά ειδικότητα όπου και πάλι το εν λόγω Βρετανικό Πανεπιστήμιο εμφανίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επιμέρους αξιολογήσεις στους τομείς Μηχανολογίας, Διοίκηση Επιχειρήσεων. Marketing και Παιδαγωγικών Σπουδών–και με άξονα τα Βρετανικά Πανεπιστήμια που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα- το Mediterranean College κατέχει την πρώτη θέση Πανελλαδικά.

Το University Of Derby πέτυχε να ανταποκριθεί επαρκώς στα ποιοτικά μέτρα που χρησιμοποίησε ο Guardian, γεγονός που δίνει έμφαση στη συνεχόμενη εξέλιξη και πρόοδο του πανεπιστημίου, με βάση τα κριτήρια της Επιτροπής. Τα κριτήρια περιλαμβάνουν την απασχολησιμότητα, το κόστος των διδάκτρων, τη σχέση των φοιτητών με τους καθηγητές τους, τις βαθμολογίες τους αλλά και τη φοιτητική εμπειρία. Πολλά από τα νούμερα προέρχονται από απευθείας Φοιτητικές Έρευνες αλλά και την ετήσια Εθνική Φοιτητική Έρευνα (National Student Survey -NSS) των Βρετανών τελειόφοιτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις διαδικασίες αίτησης – εγγραφής στα προγράμματα του Derby επικοινωνήστε με το Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλ.: 2310 287 779 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.