Αστυνομικοί – «προστάτες»

Ποινική δίωξη σε είκοσι έναν αστυνομικούς άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης...


Ποινική δίωξη σε είκοσι έναν αστυνομικούς άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν περιπτώσεις προστασίας σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Πιο ειδικά, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος), της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.

Οι αδιάφθοροι της αστυνομίας πραγματοποίησαν πολύμηνη έρευνα για να εντοπίσουν περιπτώσεις επίορκων συναδέλφων τους και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν δεκάδες συνομιλίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και στους καταστηματάρχες.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα κύκλωμα που λειτουργούσε από το 2007 έως το 2009. Ανάμεσα στα άλλα, οι αστυνομικοί παρείχαν πληροφορίες στους καταστηματάρχες για να ενημερώνονται έγκαιρα για τις εφόδους και τους ελέγχους της αστυνομίας στα καταστήματά τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι καταστηματάρχες απέφευγαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε βάρος τους.