ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο Σέρβος που συνελήφθη για εγκλήματα πολέμου

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο Σέρβος που συνελήφθη για εγκλήματα πολέμου

Την ελευθερία του χαίρεται και πάλι ο 47χρονος Σέρβος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο συνοριακό σταθμό Δοϊράνης Κιλκίς όταν διαπιστώθηκε ότι καταζητείτο με «ερυθρά αγγελία» (διεθνές ένταλμα σύλληψης) της Ιντερπόλ, κατόπιν αιτήματος των κροατικών αρχών για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων πολιτών.

Οι Αρχές της Κροατίας απέστειλαν - όπως τούς ζητήθηκε - στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης συμπληρωματικά έγγραφα για την υπόθεσή του, καθώς τα στοιχεία της «ερυθράς αγγελίας» θεωρήθηκαν ελλιπή. Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν διαπιστώθηκε ότι είναι «καθαρός» κι ως εκ τούτου η περιπέτειά του έλαβε τέλος.

Το κατηγορητήριο αφορούσε τη συμμετοχή του σε ένοπλη ομάδα, η οποία το 1991 (στη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία) προχώρησε στη σύλληψη πολιτών, από τους οποίους ένας έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν. Για την υπόθεση αυτή είχε καταδικαστεί το 1993 ερήμην σε κάθειρξη 20 ετών.

Ωστόσο, όπως προέκυψε, για την υπόθεση αυτή απηλλάγη το 2009 με βούλευμα κροατικής δικαστικής αρχής, έγγραφο που υπέδειξε και στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι παραγράφηκε το αξιόποινο για κάποιες άλλες πράξεις που τού καταλόγιζε το διεθνές ένταλμα.

Ήδη, η σε βάρος του «ερυθρά αγγελία» ανακλήθηκε κι ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη, ενώ ερχόταν για διακοπές στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Ανασκαφές έφεραν στο φως μεγαλειώδες μινωικό κτίριο (photos)